1. Artikler>
  2. Enkel å bruke, enkel å anbefale

Enkel å bruke, enkel å anbefale

Martin Andersen er en engasjert elektriker som brenner for faget sitt. Han er opptatt av ny teknologi og er nysgjerrig på nye løsninger. Da han oppdaget Eva Strømstyring, tok det ikke lang tid før han fikk installert det hjemme hos seg selv. Derfra var veien kort til å anbefale det til kunder.


Smarthus er ikke lenger bare for teknologinerdene


Martin jobber i Bettum Elektro i Tønsberg. Firmaet har hatt forespørsler om å installere smarthus i alle år, men det er ikke før de siste årene at det har blitt enklere å installere, mye på grunn av ZigBee og Z-Wave.


Hans erfaring er at smarthusløsninger generelt har blitt mye enklere de siste årene. Smarthusprodusentene tar hensyn til sluttkunden, og derfor har etterspørselen også blitt større.

Martin har Eva Strømstyring hjemme, og når han forteller det til kundene sine merker han at de blir interessert og nysgjerrig. Han synes det er fint å kunne vise frem appen og vise hvor enkelt det er. At alt av strømstyring går automatisk er en viktig grunn til at folk vil ha det.


«Før var det komplisert å installere smarthus. Vi måtte programmere via PC, brukte veldig lang tid og var helt avhengig av å ha et velfungerende support team hos leverandøren» sier Martin Andersen i Bettum Elektro


Automatisk styring av strømmen


Det som skiller Eva Strømstyring fra de fleste andre strømstyringstjenester er at den er veldig enkel å bruke. Hos de fleste andre leverandører må man lage alle scenarioer og programmering selv, og det er vanskelig å få det til å fungere opp mot strømpris og effektstyring. Derfor synes Martin det er vanskelig å selge det til kunder.


«Det å selge et styringssystem til kunden og vite at de får en stor jobb med å sette seg inn i hvordan det fungerer frister ikke», sier Martin.


Kundene hans er opptatt av at det skal være enkelt. De aller fleste ønsker å beholde komforten, men vil få ned strømregningen. Med Eva Strømstyring kan man velge å styre strømmen ut ifra når strømmen er billig og når strømmen er dyr. Helt enkelt.


Enkel installasjon


Det første huset han installerte Eva Strømstyring, er en veldig stor enebolig med to annekser/gjestehus. Huset blir kun varmet opp med varmekabler, og det er mer enn 20 varmekabler totalt! Nå som strømprisene har blitt så dyre var det veldig viktig for kunden å få ned forbruket. De ønsket å skru av energibruken i tilleggsbyggene når de ikke var i bruk, både varmtvannstank og varme.

Ved hjelp av en knapp i Eva appen kan kunden nå enkelt skru på varmen og varmtvannet hvis de skal få gjester, og like enkelt skru det av når de reiser. I tillegg får kunden optimalisert strømbruken i hovedhuset, sånn at hoveddelen av forbruket skjer når strømmen er billigst i løpet av dagen.


“I likhet med alle kundene mine, liker de veldig godt funksjonen i Eva Strømstyring hvor man hver dag kan se hvor mye man har spart”, forteller Martin.


Les mer om hva vi tilbyr til deg som elektriker.

Svipe for å se mer

Kort vei til support

Eva systemet er åpent, det vil si at man kan koble til produkter fra flere produsenter som snakker over ZigBee. Det var en viktig faktor for Martin da han skulle teste en strømstyringstjeneste hjemme. I tillegg er han opptatt av at Datek Smart Home er en norsk bedrift, og at det er kort vei til supportavdelingen til Eva Smarthus. Han føler han kan ringe når som helst og alltid få god hjelp. Han setter pris på den gode dialogen, og det at han kan komme med innspill hvis det er noe han mener kan gjøres enklere. «Og det beste av alt er at innspillene blir tatt tak i og sendt videre til teknisk avdeling med en gang», sier han.


Martin er serviceorientert og ønsker å følge opp kundene sine etter at han har installert Eva Strømstyring hjemme hos dem. Det er ikke store jobben. Appen er veldig intuitiv, og kundene klarer som regel å løse det de lurer på selv. “Også synes jo jeg det er gøy å hjelpe til og følge opp de kundene jeg har”, smiler Martin.Er du elektriker og vil vite mer om hvordan du kommer i gang?

Er du elektriker og vil vite mer om hvordan du kommer i gang?