Vi reduserer strømkostnadene for deg - sånn at du kan bruke energi på noe annet!

Hvordan virker Eva Strømstyring?

Ingen programmering, ingen manuelle oppsett - bare hel automagisk strømstyring. Ønsker du å gjøre endringer i standard oppsettet, kan du enkelt endre. I tillegg har du full oversikt i Eva Smarthus appen. Skru på strømstyring og du er umiddelbart i gang.

Reduserer forbruket

Reduserer forbruket

Over halvparten av strømforbruket i Norge brukes på oppvarming. Hvor mye strøm du bruker, av hvilken temperatur du har. Å redusere varmen kan fort gå utover komforten. Eva løser dette ved å skru ned varmen når du sover, og på igjen i god tid før du står opp.


Eva Strømstyring har som standard å redusere temperaturen i alle rom med 4 grader når du sover. En senkning fra klokken 23.00 - 05.00 gir en reduksjon i forbruk på over 15 % pr. enhet.


Flytter forbruket

Flytter forbruket

Elbiler og varmtvannsberedere skal begge fylles opp med strømmen de har brukt i løpet av dagen. Du kan redusere forbruket ved å kjøre mindre eller dusjer mindre. Men det finnes bedre løsninger.


Eva Strømstyring løser dette ved å flytte lading av bilen og oppvarming av varmtvannet når strømmen er billigst. Prisen på strøm variere mye i løpet av en dag. Med et forbruk på 20-30 kWt i døgnet, kan man da på enkelt dager spare opp til 30 kroner bare på å lade bilen og varme vannet smart.


Effektstyring - ikke bruk for mye på en gang

Effektstyring - ikke bruk for mye på en gang

Eva Strømstyring stiller inn hvor mye strøm man maks ønsker å bruke i løpet av en time. La si at man setter inn 10 kWt som grense. Eva overvåker strømforbruket, og summerer opp hvor mye du har brukt til nå, og beregner hvor mye du kommer til bruke innen timen ferdig.


Er i fare for å gå over din maksgrense på 10 kWt, vil strømforbruket reduseres. Varmen kan bli satt ned på noen rom, elbilen kan lade med redusert hastighet og oppvarming av varmtvann kan pauses til du igjen ligger an til å havne innenfor din grense.


Se hvordan det virker

Her har vi laget en rask introduksjon, klikk for å se på Youtube

Spareeksempel med Eva Strømstyring


En gjennomsnittlig enebolig med forbruk på 25.000 kWt årlig kan måneden januar se slik ut:


Reduksjon i forbruk med nattsenking rundt 420 kWt
ca. 695 kroner
Flytte forbruk elbil og varmtvann til billigste timer
ca. 200 kroner
Ikke bruke over grensen på 10 kWt i noen timer
ca. 115 kroner
Til sammen redusert strømregningen med
ca 1.000 kroner