Hvor mye strøm bruker jeg egentlig?

Hvor mye strøm bruker du egentlig hjemme?

Du har kanskje begynt å følge med på strømregningen siste året, når prisen har økt så mye. Men, hvor mye strøm bruker du og når? Og til hva?


Du kan følge med hos nettleverandøren eller strømleverandøren din, i deres app eller på «min side». Hos disse får du historisk forbruk. Ønsker du å se hvor mye du bruker akkurat nå, eller har brukt så langt denne timen trenger du en enhet som kobles til Strømmåleren din. I tillegg må det som kalles HAN porten på strømmåleren åpnes. Det hjelper nettselskapet deg med.

Eva Måleravleser plugges i HAN-porten i strømmåleren d og gir deg full oversikt over strømforbruket ditt.


Måleravleser sender inn data om forbruk hvert 10. sekund slik at du kan du se hvor mye strøm du bruker akkurat nå (effekt), forbruk hittil i dag og per time i Appen.


Visste du at du normalt bruker 4 ganger så mye strøm i januar som i juli?


Det er store svingninger i strømprisene

Følg med på forbruket ditt

Du kan også følge med på forbruket hver uke, måned eller for hele året. Visst du at du normalt bruker 4 ganger så mye strøm i januar som i juli?


Dersom du ikke gjør noe smart styring, vil du fort finne ut at du ofte bruker mest strøm når den er dyrest. Strømprisen følger kurvene for normalt forbruk og er derfor ofte dyrest på morgenen og ettermiddag. På morgenen dusjer man, koker kaffe og varmer opp boligen, mens på ettermiddag varmer man opp igjen, lager middag, vasker klær og kjører oppvaskmaskinen.


Når du bruker Smart Strømstyring, flytter du deler av forbruket fra de dyreste til de billigste timene. Da vil du fort se at forbruket får motsatt kurve som prisen, og du betaler mindre for strømmen enn gjennomsnittet. Ta vår behovskalkulator for å se hvilke utstyr du har behov for, og hva det vil koste.

Svipe for å se mer

Ikke barer reduserer dette regningen din direkte, men du får også en bonuseffekt ved å slå gjennomsnittsprisen, siden du får kompensasjon for månedens gjennomsnittspris og ikke den prisen du faktisk betaler. Med vår behovsveileder kan du se hvilke utstyr du behøver, og hva det vil koste.

Relevante artikler

Strømmåler

Hvorfor er strømmen så dyr i Norge?

Et prinsipp som påvirker prisen, er tilgjengelig vann i våre magasiner.


Smart styring av varmtvannsbereder

Smart styring av varmtvannsbereder

Varmtvann utgjør ca. 20 % av strømforbruket, og oppvarmingen skjer normalt når prisen er høyest – på morgenen eller på ettermiddagen/kvelden.


Gulvvarme

Smartere varmestyring

Over halvparten av strømforbruket i et vanlig hjem går til oppvarming. Når vi skal spare penger på oppvarming må vi i tillegg ta hensyn til komforten. Det skal være behagelig hjemme, selv om vi vil spare penger på strømmen.