1. Artikler>
  2. 5 enkle råd for å unngå innbrudd

Fem råd for å unngå innbrudd

Å komme hjem til en bolig hvor innbruddstyvene har vært, er ubehagelig. Med noen enkle grep kan du unngå akkurat dette. Her er fem råd som du kan bruke i hverdagen.

1. Samarbeid med naboene dine

Markering av bolig før innbruddstyvene slår til skjer oftere enn før. Dette gjør de for å sjekke og vurdere aktiviteten på eiendommen. Slike markeringer kan være klistrelapper, mynter eller tagg som ofte blir plassert på dører, postkasser og garasjeporter.


Lag en avtale med naboene dine slik at de kan følge med på slike markeringer når du er bortreist.


Har du allerede laget en slik avtale med naboen, kan du også registrere naboen din i vennevarsling i tjenesten Eva Alarm. Les mer om vennevarsling her.

2. Sikre vinduer og dører

Mange innbrudd skjer som følge av at folk ikke lukker vinduer, eller lar hoveddør/verandadør stå ulåst. Ikke gjør det enkelt for innbruddstyvene. Gå over alle vinduer og dører når du skal reise bort.


Få full oversikt over dører og vinduer med Eva dør-/vindussensor koblet til Eva Hub. Ønsker du å bruke Eva dør-/vindussensor til å utløse alarm når de brytes i en armering modus? Les mer om tjenesten Eva Alarm.

3. Lur innbruddstyven

Lur innbruddstyven til å tro at du er hjemme. Dette kan du gjøre ved å ha radio og lys på med tidsur, naboer som kaster søppel i søppelkassen til huset ditt, eller naboer som tar inn post mens du er borte.


Med Eva App kan du sette opp ulike automasjoner slik at lys, tv og radio skrur seg av og på mens du er borte.

4. Varsle innbruddstyven

Marker boligen sånn at innbruddstyven forstår at det ikke er lurt å gjøre innbrudd i din bolig. Dette kan gjøres med klistremerker på dører og ved å lyse opp inngangsparti, parkering og vei inn til huset ved bevegelse.


Klistremerker får du gratis med Eva Alarm tjenesten.

5. Ikke hjelp innbruddstyven

Unngå å oppbevare verktøy og stiger utenfor boligen. Dette er eiendeler innbruddstyver kan bruke ved innbrudd.


Veldig mange innbrudd på privat eiendom skjer utenfor huset. Derfor er det viktig å sikre og låse eiendom som garasjeporter, boddører og sykler.