1. Artikler>
  2. Slik sikrer du hus og hjem

Slik sikrer du hus og hjem

Forsikringsselskapene opplyser om økning i antall innbrudd i boliger og hytter. Grunnen til det er at vi er mindre på hjemmekontor og at grensene er åpnet igjen etter pandemien.


Med noen enkle tiltak kan du gjøre risikoen for innbrudd mindre. Her er noen av våre tips for å beskytte hjem og hytte.

1. Samarbeid med naboene dine

Innbruddstyvene markerer gjerne boligen før de slår til. Dette gjør de for å sjekke og vurdere aktiviteten på eiendommen. Slike markeringer kan være klistrelapper, mynter eller tagg som ofte blir plassert på dører, postkasser og garasjeporter.


Lag en avtale med naboene dine slik at de kan følge med på markeringer når du er bortreist.


Har du allerede laget en slik avtale med naboen, kan du også registrere naboen din i vennevarsling i tjenesten Eva Alarm. Les mer om vennevarsling her.

2. Sikre vinduer og dører

Mange innbrudd skjer som følge av at folk ikke lukker vinduer, eller lar hoveddør/verandadør stå ulåst. Ikke gjør det enkelt for innbruddstyvene, gå over alle vinduer og dører når du skal reise bort.


Få full oversikt over dører og vinduer med Eva Dør-/vindussensor koblet til Eva Hub. Da får du varsel på telefonen dersom de åpnes. Les mer om tjenesten Eva Alarm.

3. Lur innbruddstyven

Lur innbruddstyven til å tro at du er hjemme. Dette kan du gjøre ved å ha radio og lys på med tidsur, naboer som kaster søppel i søppelkassen til huset ditt, måker oppkjørselen eller naboer som tar inn post mens du er borte.


I Eva Appen kan du sette opp ulike automasjoner slik at lys og radio skrur seg av og på mens du er borte.

4. Ta motet fra innbruddstyven

Merk boligen sånn at innbruddstyven forstår at det ikke er lurt å gjøre innbrudd i din bolig. Dette kan gjøres med klistremerker på dører og ved å lyse opp inngangsparti, parkering og vei inn til huset ved bevegelse. Ta motet fra tyven ved å gjøre det vanskelig, tidkrevende og støyende.


Har du ikke klistremerker får du dette av oss når du abonnerer på tjenesten Eva Alarm. Ta kontakt med support avdelingen så vil vi sende deg dette gratis.

5. Tenk sikkerhet både hjemme og på hytta

Visste du at Eva Alarm passer like godt på hytta som hjemmet ditt? Skal du på hytta, har du en fin mulighet til å sette opp Eva Alarm for ekstra trygghet av hytta når du er hjemme. Skulle det oppstå brann, vannlekkasje eller innbrudd vil Eva Alarm sende deg varslinger i app umiddelbart, sånn at du alltid er oppdatert.


Nå kan du også varsles ved temperaturendringer i Eva Smarthus App sånn at du også får oversikt og varsling om innetemperatur på hytta om du ønsker det. Smart ikke sant?